Faronics programvare - ditt første bekjentskap?

  • Posted on: 18 June 2014
  • By: IT Fabrikken

For mange potensielle brukere og brukermiljøer i Norge er Faronics' produkter ett nytt bekjentskap. Vår oppdagelse var knyttet til et behov som oppstod for mange år siden. En historie ikke helt ulik forrige blogg/artikkel. Vi har med andre ord gått akkurat den samme veien, på jakt etter en løsning for å bøte på eksisterende utfordringer, og ute etter virkemidler for å bedre tjenestekvalitet og sikkerhet på PC'er og Mac'er.

Av overnevnte grunner har vi derfor har vi lagt oss ekstra i selene hva angår informasjon og informasjonstilgang, og forsøkt å knytte sammen ting som er både er relevant og interessant. Men av og til er det ikke nok med allverdens informasjonssider inneholdende overbevisende eller gode argumenter, kundehistorier eller ditto videoer som demonstrerer produktenes fortreffelighet.

Nothing beats it - Try before buy

Nettopp! Joda, vi selger programvare og er opptatt av å lykkes med det. Men like viktig for oss er det at potensielle kunder og nye brukere føler at de får den innsikt, assistanse, hjelp og support de trenger for å gjøre et valg.

Derfor har Faronics helt fra starten av lagt seg på en linje som gjør det mulig å prøve programvare i 30 dager med full funksjonalitet, uten at man trenger å tenke på lisenser, eller ta spesielle forbehold. Og samtidig sørget for rik tilgang på informasjon når det gjelder installasjon, konfigurasjon og tilpasning. Faronics har fokusert på å gjøre applikasjoner og tjenester maksimalt brukervennlige, vi mener man har lykkes svært godt med det.

Med bakgrunn i mange IT prosjekter gjennom mer enn to tiår vet vi at 30 dager ikke høres mye ut, i enkelte scenarier vil det vel ikke være noen overdrivelse og si, snarere tvertimot! Men dersom man planlegger litt i forveien og setter klare mål for hva man ønsker å oppnå, mener vi 30 dager er lang nok til tid at en pilot kan gjennomføres på en slik måte at man kan bestemme seg for et neste steg. Vi tør også påstå at man ikke trenger å kjøre en full-skala eller stor pilot for å trekke konklusjoner.

Faronics produktene er svært tilpasningsdyktige, og "mange veier fører til Rom". Dersom man velger Enterprise lisenser kan man begynne med å sette opp Faronics Core, et gratis  administrasjonsverktøy for alle som handler Enterprise lisenser, definere policies og deretter gå igang med utrulling. Core kan også installeres i etterkant av piloten, man overfører så oppsett, regler og definisjoner. Dersom du skal implementere løsninger i et lite miljø, vil Standard programvare installert på PC'er (eller Mac'er) gjøre susen.

For de som er i kjømda med testing, lykke til! Har du spørsmål vet du hvor du finner oss!

God Sommer!